39-jarige in Iran geboren moeder gekroond tot Miss Duitsland 2024 

Een in Iran geboren moeder zegt dat ze ‘eindeloos dankbaar’ is nadat ze haar overwinning heeft gevierd toen ze werd gekroond tot ‘Miss Duitsland 2024’ nadat de verkiezing de regels over leeftijd had versoepeld.

Apameh Schönauer, een 39-jarige moeder, won vorige week de verkiezing. Tijdens de verkiezing zei ze op het podium, dat ze wilde pleiten voor vrouwen die te maken hebben met de moeilijkheden die het leven als migrant in Duitsland met zich meebrengen. De overwinning is een symbool van de stappen van de verkiezing richting inclusiviteit in schoonheid.

Volgens Euro News heeft het onlangs de leeftijdsbeperking opgeheven. “Miss Duitsland is een voorbeeld voor vrouwen die verantwoordelijkheid nemen”, aldus de schoonheidswedstrijd op Instagram.

Het sentiment werd herhaald door Schönauer. “Miss Duitsland is geen schoonheidswedstrijd, maar een prijs voor vrouwen die sinds 2019 hun verantwoordelijkheid nemen”, zei ze op Instagram.

Schönauer, die op zesjarige leeftijd met haar ouders naar het land kwam, onthulde dat ze als kind moeite had om zich op school aan te passen. “Dit moet 1 april zijn, maar helaas is het pas maart”, zei een gebruiker. “Het is allemaal politiek geladen. Zo onverdiend. We zijn geen haters, maar dat is gewoon verkeerd en oneerlijk”, zei een andere gebruiker.

Andere schoonheidswedstrijden hebben met name een meer inclusieve aanpak gevolgd. Een Miss Universe-deelneemster met een grotere maat behaalde bijvoorbeeld een plaats in de top 20 van de verkiezing van 2023. Miss Nepal, Jane Dipika Garrett, 22, zei dat ze aangenaam verrast was hoe ver ze vooruitgang boekte in de competitie. Ze had altijd al model willen worden en worstelde eerder met een laag zelfbeeld.

error: Kopiëren mag niet!