Arsenal Bereikt Champions League Kwartfinales na Winst op Penalty’s tegen Porto

Arsenal heeft voor het eerst sinds 2010 de kwartfinales van de Champions League bereikt door Porto met 4-2 na penalty’s te verslaan. De wedstrijd, die plaatsvond in het Emirates Stadium in Londen, was gelijk opgaand met een 1-1 stand over twee wedstrijden. Arsenal-doelman David Raya ontpopte zich tot de held van de avond door tweemaal een strafschop te stoppen.

Het duel was tot aan de penaltyreeks spannend, met beide teams die kansen creëerden maar niet wisten te scoren. Leandro Trossard zorgde voor het enige doelpunt van Arsenal, waarmee hij de stand op 1-1 bracht vlak voor de rust. Ondanks meerdere kansen aan beide kanten, bleef het bij deze stand tot aan de penalty’s.

Dit is de eerste keer sinds de Champions League-finale van 2016 tussen Real Madrid en Atletico Madrid dat een wedstrijd in dit toernooi door penalty’s werd beslist. Arsenal’s prestatie is opmerkelijk gezien hun recente vorm, met 33 doelpunten in de afgelopen acht competitiewedstrijden.

Porto, het team dat voor het laatst Europees kampioen werd onder Jose Mourinho in 2004, wist Arsenal gedurende lange periodes te frustreren maar kon de beslissende goal niet vinden. Na een spannende wedstrijd en extra tijd konden beide teams geen overwinning afdwingen, wat resulteerde in een beslissende penaltyreeks waarin Arsenal zegevierde.

error: Kopiëren mag niet!