Regering Brazilië schenkt grootste partij vaccins en medicijnen ooit door Suriname ontvangen

De ambassadeur van Brazilië in Suriname, Raphael Azeredo, heeft maandag 11 maart aan minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, de levering van de grootste donatie ooit van vaccins en medicijnen van de Braziliaan regering aan de Surinaamse regering geformaliseerd, zo laat de Braziliaanse ambassade weten.

Tijdens de ceremonie, gehouden bij het ministerie van Volksgezondheid, benadrukten beiden het  belang van samenwerking tussen de twee landen om de gezondheid te bevorderen en het welzijn van hun bevolking. 

Ambassadeur Azeredo onderstreepte de voortdurende inzet van Brazilië ter ondersteuning van mondiale gezondheidsinitiatieven en ter versterking van de vriendschapsbanden en samenwerking met Suriname. 

Volgens Ramadhin zijn vertegenwoordigen de vaccins een aanbod dat de komende twee jaar aan de vraag van Suriname zal voldoen en veel vaccins zullen worden gebruikt in een nationale immunisatiecampagne die binnenkort op openbare scholen gaat beginnen.

Meer dan 200.000 vaccins en verdunningsmiddelen en meer dan 200.000 tabletten medicijnen zijn door de Braziliaanse overheid geschonken. De donatie bestaat uit een diverse reeks vaccins, verdunningsmiddelen, en antiretrovirale medicijnen, en zijn de afgelopen weken in Paramaribo aangekomen.

Het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid speelde een essentiële rol bij het verstrekken van de gedoneerde vaccins en medicijnen.

De batch donaties omvat:

50.000 doses vaccin tegen gele koorts;

20.000 doses geïnactiveerd poliovaccin;

50.000 doses vaccin tegen difterie en tetanus (DT) voor volwassenen;

20.000 doses Pentavalent-vaccin;

50.000 doses pneumokokkenvaccin;

10.000 doses Triple-vaccin;

50.000 doses verdunningsmiddelen voor het vaccin tegen gele koorts;

10.000 doses verdunningsmiddelen voor het Triple-vaccin;

5.000 doses Hepatitis B-vaccin;

750 doses rabiësvaccin;

5.000 doses vaccin tegen het humaan papillomavirus;

15.000 doses drievoudig viraal vaccin (DTP);

14.940 tabletten Efavirenz 200 mg; En

195.240 tabletten Raltegravir 400 mg.

In de gezondheidszorgsector zijn er talrijke projecten voor technische bijstand geweest succesvol afgerond tussen Brazilië en Suriname, gericht op de ziekte van Chagas, leishmaniasis, malaria en preventie van verticale overdracht van Syfilis en HIV.

error: Kopiëren mag niet!