Ramadan-boodschap president Santokhi

Vandaag beginnen onze moslim broeders en zusters samen met miljoenen andere gelovigen over de hele wereld met de heilige maand Ramadan. Aan de totale samenleving, maar in het bijzonder onze moslimgemeenschap, wens ik in de eerste plaats Mahe Ramadan Mubarak!

Dit is een belangrijke periode voor de moslims. Een maand van spiritualiteit, offervaardigheid, gebed en heel veel zegen. Tijdens het vasten weerhouden gelovigen zich van voeding, drank en alle kwaad. Het vasten dient als een vorm van zuivering van de ziel. Aan het eind van de dag wordt gezamenlijk een maaltijd gebruikt en daarna volgt het gebed.

In Suriname zijn wij in de gelukkige omstandigheid dat wij zowel blijdschap als leed met elkaar delen. Zo ook ieder jaar tijdens de Ramadan. Duizenden moslims bidden gezamenlijk en delen de zegen met de samenleving.

Het is mij een eer om jaarlijks diverse moskeeën en gemeenschappen overal in het land te bezoeken en de vreugde met elkaar te delen. Ook dit jaar zullen wij deze traditie voortzetten.

Moge deze heilige maand heel veel kracht en zegen met zich meebrengen. Ik wens eenieder een gezegende maand toe.

error: Kopiëren mag niet!