Surinaams-Rotterdamse speld voor Edgar Panday

De Stichting Satya Dharma heeft de eer om de Surinaams-Rotterdam-Speld uit te reiken aan de heer Edgar Panday, voormalig bandleider van Pandero Orchestra in Nederland. Dit in het kader van 150 jaar Hindostaanse Immigratie.

De heer Edgar Panday werd geboren in 1944 in Paramaribo. Hij koos naderhand in Nederland in plaats van de studie geneeskunde voor een muzikale loopbaan. Hij heeft met zijn muzikale optredens als gitarist en zanger de Hindostaans-Surinaamsmuziek in Rotterdam en ver daarbuiten bekend en geliefd gemaakt.

Op voordracht van prof. Chan Choenni wordt aan deze inmiddels 79-jarige prominente muzikant tevens een plaquette door Satya Dharma gegeven voor zijn verdiensten.

De gitarist en zanger Edgar Panday kan worden beschouwd als grondlegger van de zogeheten Hindipop.
Namens de president van Satya Dharma, Ramon Ramsodit werd het SuRo-speldje opgespeld door Ram Rambartsingh, adviseur van Satya Dharma.

error: Kopiëren mag niet!