Joseph Parker Behoudt Zijn Positie in Zwaargewicht Top na Overwinning op Zhilei Zhang”

Joseph Parker overwon twee knockdowns om Zhilei Zhang te verslaan in een zwaargewicht gevecht door een meerderheidsbeslissing in Riyad, Saoedi-Arabië. De scorekaarten lazen 113-113, 114-112, en 115-111 in het voordeel van Parker, die eerder Deontay Wilder versloegen. Deze overwinning markeert Parker’s tweede op rij tegen een top vijf ESPN zwaargewicht, na een schokkende nederlaag tegen Joe Joyce in 2022. Parker staat nu mogelijk in de lijn voor een nieuwe kans op een zwaargewichttitel.

Zhilei Zhang, de zwaardere man, kon niet genoeg activiteit tonen ondanks het landen van krachtige slagen, waaronder een knockdown in de derde ronde. Parker maakte gebruik van zijn snelheid en mobiliteit om Zhang te overklassen en een meerderheid van de ronden te winnen. Ondanks een tweede knockdown door Zhang in de achtste ronde, herstelde Parker zich en bleef effectief vechten tot het einde.

Met deze overwinning wordt Parker als een van de beste zwaargewichten beschouwd, direct na Tyson Fury, Oleksandr Usyk, en Anthony Joshua. Parker, die in 2016 een zwaargewichttitel won en verloor aan Joshua in 2018, lijkt nu terug te zijn als een serieuze titelkandidaat in het zwaargewicht.

Het tweede deel van het verslag gaat over een gevecht tussen Rey Vargas en Nick Ball voor de WBC-wereldtitel vedergewicht, dat eindigde in een split draw. Vargas moest twee keer opstaan van het canvas maar behield zijn titel dankzij de scores 114-112, 116-110 (voor Ball), en 113-113. Ondanks de knockdowns en de druk die Ball uitoefende, was het blijkbaar niet voldoende voor hem om de titel te pakken.

Dit gevecht laat zien dat Vargas, ondanks de tegenslagen, nog steeds een sterke concurrent is in de vedergewicht divisie, terwijl Ball bewees dat hij een formidabele uitdager is, ondanks het missen van de wereldtitel.

error: Kopiëren mag niet!