Lening van 400 Miljoen Dollar Tegen Honger in Argentinië

Op 8 maart 2024 heeft de Ontwikkelingsbank van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (CAF) een lening van 400 miljoen dollar toegekend aan Argentinië. Dit is bedoeld om een voedingshulpprogramma voor kwetsbare groepen in het land te versterken, zoals aangekondigd door het Ministerie van Economie van Argentinië.

De lening voor het “Plan Alimentar” kreeg unanieme goedkeuring tijdens een CAF-bestuursessie in Punta Cana, Dominicaanse Republiek, met vertegenwoordiging van Argentinië door Pablo Quirno, de secretaris van Financiën. Volgens het ministerie zal de lening het initiatief versterken dat al meer dan vier miljoen mensen ondersteunt, inclusief gezinnen met kinderen tot 14 jaar oud, zwangere vrouwen vanaf de derde maand, gehandicapten en moeders met meerdere kinderen op een niet-contributieve pensioen.

Het “Plan Alimentar” is gericht op het bieden van essentiële voeding aan risicogroepen in Argentinië, ondanks fiscale bezuinigingen van de regering van President Javier Milei. Het programma speelt een cruciale rol in het beschermen van gezinnen met een laag inkomen tegen oplopende prijzen en economische uitdagingen.

De financiële steun van CAF komt op een moment dat Argentinië te kampen heeft met economische moeilijkheden, inclusief langdurige problemen zoals inflatie. Het “Plan Alimentar” is bedoeld om honger en armoede, die verergerd zijn door deze economische problemen, te verminderen. Deze lening toont internationale steun voor de sociale initiatieven van Argentinië en benadrukt het belang van wereldwijde samenwerking tegen armoede. Het programma biedt niet alleen een directe oplossing voor de voedingsbehoeften, maar draagt ook bij aan sociale stabiliteit.

error: Kopiëren mag niet!