Verhoging huurprijzen kamers Studentencampus ingevoerd 

Informatie studiefinanciering laat op zich wachten

“De situatie op de studentencampus is momenteel onder controle. Een groep studentenvertegenwoordigers staat in contact met het directieteamen, houdt vergadermomenten met de studenten om besluiten uit te leggen en mogelijke aandachtspunten aan te pakken. De  mogelijke oplossingen voor de aandachtspunten worden dan met het directieteam besproken”, aldus Sherryl, die studente en bewoonster is van de campus van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.

Studentenvertegenwoordigers 

De groep studentenvertegenwoordigers binnen de campus die elkaar motiveren om de juiste betaalprocedures in acht te nemen, is met man en macht aan het werk. Studenten die huurachterstanden hebben worden herhaaldelijk gevraagd hun achterstallige gelden te betalen. Voor de studenten die het zich niet kunnen permitteren worden alternatieve oplossingen gezocht. 

Nog geen duidelijkheid over studiefinanciering

Alhoewel er in diverse mediaberichten wordt gesteld, dat de verhoogde huurprijzen geaccordeerd zijn door de overheid in samenspraak met het bestuur en de studenten nu het verhoogde huurbedrag met compensatie zullen betalen aan de stichting, blijft een belangrijk onderdeel nog onbelicht.

De huurprijzen zijn respectievelijk SRD 400 voor de studenten die in een studentenkamer van vier personen wonen en SRD 1.000 voor de studenten die in een studentenkamer voor twee personen wonen.

Behalve de huurprijzen was ook het aspect van de studiefinanciering belangrijk. Deze wordt immers minder belicht. Dit terwijl een aantal studenten deze financiering nodig heeft. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft in een toespraak vorige maand een termijn van zo’n  twee maanden gevraagd van de aanwezige studenten om het financiële en administratieve deel met betrekking tot de studiefinanciering in orde te krijgen. De studenten zijn noh in afwachting. Het maximale bedrag dat aan de studenten uitgekeerd zal worden is vooralsnog niet bekend, maar een minimum bedrag van SRD 4.000 is wel ter sprake gebracht.

Samenleving helpt mee

Uit diverse lagen van de samenleving worden minder daadkrachtige studenten opgeroepen om zich te melden voor financiële steun. De gemeenschap reageert positief op ondersteuning van de jeugdigen. 

error: Kopiëren mag niet!