Wereldwijde Group Care in Nairobi voor G-ANC Catalyzer-bijeenkomst

In Nairobi, Kenia, heeft een unieke samenkomst plaatsgevonden: de G-ANC Catalyzer-bijeenkomst, gericht op het onderzoeken van mogelijkheden om de implementatie van Group Care op wereldwijde schaal op te schalen. Een zaal gevuld met 130 toegewijde Group Care-kampioenen uit 24 verschillende landen, waaronder Suriname, kwam samen om ideeën, successen en strategieën te delen onder de bekwame organisatie van Jhpiego.

Een opmerkelijk moment van deze bijeenkomst was de erkenning van Sharon Rising, de bedenkster en innovator achter het concept van Group Care. Zij werd geëerd voor haar levenslange toewijding aan en haar continue inzet voor Group Care Global, waarmee ze dagelijks bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van gemeenschappen wereldwijd.

Deze bijeenkomst markeert een belangrijke stap in de richting van een wereldwijde beweging die streeft naar verbeterde zorg en ondersteuning door middel van het groepszorgmodel. Met vertegenwoordigers uit een groot aantal landen illustreert de bijeenkomst de steeds grotere acceptatie en erkenning van het potentieel van Group Care om zorg toegankelijker, inclusiever en effectiever te maken.

Onder de aanwezigen bevonden zich ook Carrie Klima, Manodj Hindori, Marlies Rijnders en Kathy Norr, die samen met Sharon Rising het voortouw nemen in deze inspirerende global initiative. Het evenement in Nairobi onderstreept niet alleen de impact die Group Care reeds heeft gemaakt maar benadrukt ook de ambitie en drive van alle betrokkenen om de toekomst van zorg wereldwijd te transformeren.

error: Kopiëren mag niet!