593 kilogram cocaïne aangetroffen in SLM-vliegtuig op J.A. Pengelluchthaven

Het BID Team (Bestrijding Internationale Drugshandel) van het Korps Politie Suriname heeft woensdag 6 maart ongeveer 593 kilogram cocaïne onderschept in 17 dozen in een SLM-toestel op de Johan Adolf Pengelluchthaven.

De dozen cocaïne waren verstopt in de machinekamer aan de onderzijde van de cockpit van een SLM-vliegtuig. 

Er was een melding van een ongeregeldheid doorgespeeld, waarna er een onderzoek werd ingesteld door de onderhouds-afdeling van de luchtvaartmaatschappij die vervolgens het BID Team inschakelde.

Het onderzoek in deze zaak wordt overgedragen aan de Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname, zo meldt de politie woensdagavond rond elf uur.

Dat het om een flinke vondst gaat, blijkt uit cijfers die de Nederlandse Douane eerder presenteerde. Vorig jaar werd door de douane in Nederland 523 kilo drugs uit Suriname onderschept. De dozen onder de cockpit van het vliegtuig bevatten dus meer cocaïne dan wat Nederlandse douaniers in een heel jaar aantroffen vanuit Suriname. 

Enkele dagen geleden lieten Suriname en Nederland weten, dat zij de drugssmokkel samen aan willen pakken. Douaniers van beide landen gaan samen trainingen volgen en informatie uitwisselen over smokkelmethoden.  De Nederlandse staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen en Douane) maakte hierover vorige week in Paramaribo afspraken met minister van Financiën en Planning Stanley Raghoebarsing.

De vondst was donderdagavond nieuws in het Nederlandse acht uur NOS Journaal:

error: Kopiëren mag niet!