President Santokhi is nu een boy scout

President Chandrikapersad Santokhi is vandaag, woensdag 5 maart, geïnstalleerd als lid van de Boy Scouts van Suriname, oftewel de padvinderij. Volgens Rudi Esajas, hoofdkwartiercommissaris van de Boy Scouts, speelt geloof een belangrijke rol in de organisatie. De ceremonie begon dan ook met gebed.

Hierna werd de padvinderswet voorgelezen. Deze wet stelt dat een padvinder eerlijk, trouw, hulpvaardig, een broeder voor andere padvinders, voorkomend en sportief is, zorg draagt voor de natuur, gehoorzaam is, doorzettingsvermogen toont, spaarzaam is en eerbied heeft voor zichzelf en anderen. Na het voorlezen van de wet legde president Chandrikapersad de belofte af.

Voor de installatie werd het staatshoofd volledig gekleed met insignes op zijn linkerborst, een das, een fluitkoord, een baret en de regionale badge die op zijn linkermouw werd bevestigd. De installatie van de president als Boy Scout gaat voor op zijn installatie tot Chief Scout die later deze week zal plaatsvinden.

“De padvinderij is er voor een ieder, jong en oud, maar in onze statuten is opgenomen dat de president gevraagd kan worden om Chief Scout te worden, de hoogste padvinder in het land”, deelde Esajas mee. Naast president Santokhi zijn ook alle voormalige staatshoofden gevraagd om Chief Scout te worden.

President Santokhi zei in zijn toespraak, dat het voor hem een eer is niet alleen lid te zijn van de Boy Scouts Suriname, maar ook van de wereldorganisatie van padvinders. Het staatshoofd hecht vooral veel waarde aan de padvindersbelofte, die voor hem al een levenswijze was vóór zijn installatie. Het staatshoofd beloofde alle steun aan de organisatie om de Boy Scouts groter en sterker te maken.

error: Kopiëren mag niet!