Scholen in Wageningen heropenen met aangepaste tijden wegens bosbranden

De scholen in het gebied van Wageningen zullen binnenkort hun deuren weer openen, maar met aangepaste openingstijden. Dit besluit komt na een week van sluiting door aanhoudende zware rookontwikkeling als gevolg van de bosbranden in de regio. Dit nieuws werd bekendgemaakt door de districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan, tijdens een vergadering dinsdag 4 maart.

De MULO van Wageningen heeft aangekondigd dat zij vanaf nu normaal zal opereren. Leerkrachten en leerlingen zijn reeds geïnformeerd over de hervatting van de lessen. Echter, de schoolleiding heeft duidelijk gemaakt dat er speciale aandacht zal zijn voor studenten en docenten die ademhalingsproblemen ervaren; zij mogen de school eerder verlaten als de situatie zich voordoet.

Daarentegen hebben de leiders van de drie basisscholen in Wageningen besloten om op woensdag de scholen te heropenen met aangepaste tijden, namelijk van 9.00 uur tot 12.00 uur. Deze beslissing is genomen omdat de rookontwikkeling in deze uren naar verwachting minder zal zijn. De keuze voor woensdag geeft ouders, leerkrachten en leerlingen die momenteel buiten Wageningen verblijven de tijd om zich voor te bereiden op de terugkeer. De beperkte lesuren zijn specifiek bedoeld om de jongere kinderen te beschermen, die gevoeliger zijn voor de rook en luchtkwaliteit.

Deze maatregelen zijn bedoeld om de onderwijsachterstand tot een minimum te beperken, terwijl de gezondheid en veiligheid van de studenten en het personeel voorop staan.

De situatie blijft in ontwikkeling, en de autoriteiten houden nauwlettend toezicht op de luchtkwaliteit en veiligheid in de regio om de nodige aanpassingen te maken als de situatie verandert.

error: Kopiëren mag niet!