VS onderzoekt of China massaal auto’s op afstand kan stilzetten 

De Verenigde Staten waarschuwt dat in China gemaakte auto’s met één druk op de knop onklaar gemaakt kunnen worden. De auto’s zouden daarmee voor een enorme chaos kunnen zorgen op Amerikaanse snelwegen.

“Stel je voor dat er duizenden of honderdduizenden met China verbonden auto’s op de Amerikaanse wegen onmiddellijk en tegelijkertijd door iemand in Peking worden uitgeschakeld”, zegt de Amerikaanse Handels-minister Gina Raimondo.

Ze wil daarom onderzoeken hoe met sensoren volgestopte en op internet aangesloten voertuigen kunnen worden gebruikt om spionage te plegen, gegevens te verzamelen over Amerikaanse burgers, of sabotage te plegen op de Amerikaanse wegen.

De bewering van Raimondo moet echter worden gezien als een nieuwe aanval op de oprukkende Chinese auto-industrie.

error: Kopiëren mag niet!