Oprah Winfrey in gesprek met Angela Bassett in OWN Spotlight

Onlangs vond in OWN Spotlight een ontmoeting plaats tussen twee van Hollywood’s meest iconische en blijvende figuren: Oprah Winfrey & Angela Bassett. In de special van een uur, gefilmd in The Academy Museum of Motion Pictures, zat de mediamagnaat aan tafel met de legendarische actrice Angela Bassett om haar recente ere-Academy Award te vieren en zich te verdiepen in haar tientallen jaren durende acteercarrière.

De doorbraak van Bassett kwam natuurlijk als de overleden, geweldige Tina Turner in de biopic What’s Love Got to Do with It uit 1993, die de artiest een Golden Globe Award en een Academy Award-nominatie voor Beste Actrice opleverde.

Door de jaren heen heeft ze gedenkwaardige wendingen gehad in films als Boyz n the Hood, Malcolm X, Waiting to Exhale, Strange Days, How Stella Got Her Groove Back, Akeelah and the Bee en Queen Ramonda in de Black Panther-franchise. Ze ontving haar tweede Golden Globe-prijs en nog een Oscar-nominatie voor haar werk in Black Panther: Wakanda Forever.

En haar werk op het kleine scherm wordt net zo geprezen, met acht Primetime Emmy Award-nominaties voor haar optredens in The Rosa Parks Story, Master of None, The Flood, The Imagineering Story, A Black Lady Sketch Show, Good Night Oppy en de Amerikaanse Anthologiereeks Horror Story.

Naast haar professionele succes zal het openhartige interview met Oprah Winfrey diep ingaan op Bassetts persoonlijke leven, inclusief haar dertigjarige huwelijk met acteur-echtgenoot Courtney B. Vance. De vijfenzestigjarige actrice vertelde ook hoe ze volhardde in de verschillende uitdagingen waarmee vrouwen in de entertainmentindustrie te maken kregen, waarbij ze stereotypen doorbrak en gaandeweg haar eigenwaarde eerde.

error: Kopiëren mag niet!