Brandweerman slechts ‘streng aangesproken’ door politie vanwege verbranden afval op berm…

De brandweerman B. alias “Bambie”, is zaterdag 2 maart ernstig aangesproken door de politie van het bureau Paradise.

Agenten van dat politiebureau gingen na een melding dat “Bambie” afval op de straatberm voor zijn woning verbrandde en dat omwonenden last ondervonden van de ontstane rookontwikkeling, naar de locatie voor onderzoek. 

Bij aankomst van de agenten werd betrokkene niet thuis aangetroffen, waarna hij telefonisch in kennis werd gesteld direct zijn woonadres aan te doen en het vuur direct te doven. Hij gaf hieraan gevolg en werd toen ernstig aangesproken door de agenten, zo meldt het Korps Politie Suriname.

  • Het is onbekend of het Korps Brandweer Suriname disciplinaire maatregelen treft tegen de brandweerman. Het is ongehoord, vooral gelet op de droogte deze dagen en de vele waarschuwingen om vooral geen rotzooi op bijvoorbeeld bermen te verbranden, dat een brandweerman – die het goede voorbeeld zou moeten geven – voor zijn gemak is overgegaan tot het verbranden van afval op een berm, met alle risico’s vandien.
  • Deze brandweerman zou er zeker niet van moeten afkomen met slechts een ‘ernstige waarschuwing’ van de zijde van de politie. Ook de leiding van zijn brandweerkorps zou de man moeten straffen. Overigens, de politie had de man ook kunnen beboeten, maar zelfs dat is achterwege gebleven.

KPS/PK

error: Kopiëren mag niet!