Wegenautoriteit voert preventief onderhoud uit in Groot-Paramaribo

De Wegenautoriteit (WA) heeft is begonnen om noodzakelijke preventieve onderhoudswerkzaamheden uit te voeren in Groot-Paramaribo.Met  een demonstratie werd donderdag 29 februari een startsein gegeven in de Gravenberchstraat. Na deze weg zullen de Gladiolenstraat en de Mirandastraat volgen.

Volgens directeur Shoenanda Gopalrai van de Wegenautoriteit is dit project gericht op preventief onderhoud van asfaltwegen in Groot-Paramaribo en de omliggende districten. 

Dit project gebruikt nieuwe manieren om de levensduur van de wegen te verlengen, zodat ze langer meegaan. Er worden twee nieuwe methoden gebruikt: het repareren van scheuringen op het wegdek en het aanbrengen van een polyflex microdeklaag op de weg. Dit zal ertoe leiden dat het water de wegen niet beschadigt, waardoor de levensduur van de wegen met 5 tot 8 jaar wordt verlengd. Deze methode van aanpak zal ook op andere wegen toegepast worden, vooral op drukke verbindingswegen.

Directeur van Innovative Road Technologies, Jerry Bhairo, legt uit dat de polyflex microdeklaag op de bestaande weg wordt aangebracht om de levensduur ervan te verlengen. Dit is een goedkopere en snellere manier van werken. Het is ook milieuvriendelijk en vereist minder apparatuur.

De weg wordt grondig schoongemaakt voordat de nieuwe laag wordt aangebracht, waardoor deze stevig aan de oude laag hecht. Deze nieuwe laag wordt vanzelf hard, waardoor de weg snel weer begaanbaar wordt. Opmerkelijk bij deze methode is ook dat het walsen niet nodig is, aldus Bhairo.

error: Kopiëren mag niet!