“Zelfs een bezoek met de kids aan de zoo is eentonig geworden”

Jongeren bezig houden in het weekend of tijdens de vakantie is voor veel ouders een hele opgave. Esther, die moeder van drie kinderen is, geeft in gesprek met Dagblad Suriname, aan dat zij vaak zit te denken aan wat zij kan doen met haar kinderen in het weekend of in de vakantie.

“Je hebt niet veel te doen in het land als het gaat om iets leuks te doen met je kinderen. Ook zijn er weinig of bijna geen speelplaatsen, over de zoo zullen wij helemaal niet praten. In de zoo kan je spelen, naar dieren kijken die er nog zijn en zwemmen, maar dat is nu echt eentonig geworden. Buiten de stad overnachten is ook eentonig geworden. Ik heb al heel wat dingen gedaan en zit nu zonder iets in gedachten te hebben. Ik dacht dat men activiteiten voor kinderen zou houden of sport, maar je ziet geen van die dingen”, zegt Esther. 

“Hoe verwacht men dat er dan geen hangjongeren dan zullen zijn? Jongeren willen zich bezighouden. Voor volwassenen heb je onder andere de nachtclub,de gym en uit eten gaan, maar jongeren kunnen dat niet. Misschien uit eten met mama en papa of met hun zakgeld, maar daarnaast helemaal niets. Ik zie me al met me vierjarige meisje naar de nachtclub gaan….”

“De kinderen gaan zeker niet met gamen of met hun telefoon bezig zijn, want dat is helemaal niet goed”, zegt Marvin. Hij is vader van twee en geeft ook aan dat hij niet weet hoe hij zijn kinderen kan bezighouden.

“Het zou misschien goed zijn als men enkele wedstrijden om het weekend houdt van gamen of een spel. Maakt niet uit welke, dan gaan er veel kinderen, tieners of zelfs volwassenen zijn die zich aangetrokken zullen voelen. Van alles is men achter hier. Kinderen de power geven verder te studeren of beter te studeren lukt niet en zelfs kinderen entertainen is geen plus. Ik vind dat er nu wel veel aandacht besteed moet worden aan deze dingen. Spelen is misschien niet van toepassing, maar sport en educatie wel. Kinderen of jongeren het idee geven dat studeren alles is, is ook niet leuk, dus ik hoop dat men met een oplossing komt voor ons als ouders.”

TM

error: Kopiëren mag niet!