UEFA Champions League Laatste 16 op Woensdag 6 Maart

Op 6 maart 2024 vinden de returnwedstrijden van de achtste finales van de UEFA Champions League plaats, waaronder de confrontatie tussen Manchester City en Kopenhagen in het Etihad Stadium in Manchester. De loting voor de kwartfinales van de UEFA Champions League wordt op 15 maart in Nyon, Zwitserland, verricht.

De UEFA Champions League 2023-24 markeert het 32e seizoen van Europa’s voornaamste clubvoetbaltoernooi. De Engelse Premier League-grootmacht Manchester City is de titelverdediger na de overwinning op Internazionale in de finale van vorig seizoen, waarmee ze voor de eerste keer de titel wonnen.

De finale van dit seizoen wordt gespeeld in het Wembley Stadium in Londen op 1 juni 2024. De UEFA Champions League wordt betwist door de hoogst gerangschikte teams van de sterkste UEFA nationale associaties. Het is de topclubcompetitie in het Europese voetbal en een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. De finale van de Champions League is het meest bekeken jaarlijkse sportevenement wereldwijd.

error: Kopiëren mag niet!