Kritiek op Rishi Sunak wegens Ontkenning Historische Misdaden

Rishi Sunak, de huidige Britse politieke figuur, ligt onder vuur nadat hij publiekelijk beweerde dat Groot-Brittannië nooit aan de verkeerde kant van de geschiedenis heeft gestaan. Critici stellen dat Sunak, met zijn Indiase achtergrond, de pijnlijke geschiedenis van kolonisatie en onderdrukking onder het Britse Rijk lijkt te negeren. Het Britse Rijk, met name onder #BritishRaj, heeft zich meer dan 150 jaar schuldig gemaakt aan exploitatie, dehumanisering, en onderdrukking van de Indiase bevolking.

Commentatoren vinden het betreurenswaardig dat Sunak, gezien zijn afkomst en huidskleur, zijn voorouders’ strijd en de geschiedenis van miljoenen Indiërs die hebben gevochten voor onafhankelijkheid van de #BritseKoloniale overheersing, niet erkent of herkent. Deze uitspraken hebben geleid tot beschuldigingen van een ‘wit superioriteitscomplex’, en critici adviseren Sunak om terug te keren naar zijn roots om de buurt en de mensen van zijn voorouders te begrijpen.

error: Kopiëren mag niet!