VS: Executie Amerikaanse seriemoordenaar mislukt na 7 tot 8 onsuccesvolle pogingen

De terdoodveroordeelde Amerikaanse seriemoordenaar Thomas Eugene Creech (73) zou woensdag worden geëxecuteerd, maar dat is mislukt. Na zeven tot acht onsuccesvolle pogingen is de executie uitgesteld, meldt de gevangenisdirecteur van het Idaho Maximum Security Institution.

Creech zou worden geïnjecteerd met een dodelijk infuus, maar de gevangenismedewerkers konden geen geschikte ader vinden.

Ze besloten uit te wijken naar zijn armen en benen, maar hier vonden zij ook geen goede plek. Daarom werd uiteindelijk besloten de executie uit te stellen.

Vijftig jaar geleden werd Creech aangehouden. Hij zat vast voor vijf moorden. De Amerikaan zou wellicht meer mensen hebben vermoord, maar dat is nooit bewezen. De advocaat van Creech probeert zijn straf al lang om te zetten in levenslang. Zijn cliënt zou als persoon ‘compleet veranderd zijn.”

De openbaar aanklager moet hier niets van weten en noemt Creech “een psychopaat.”

Eerder dit jaar ging een executie in Amerika ook al fout. Kenneth Smith zou in januari worden omgebracht met stikstof, wat nog nooit eerder gedaan was. Na meerdere mislukte pogingen ging hij pas dood. Het duurde 22 minuten voordat het hart van Smith niet meer klopte.

error: Kopiëren mag niet!