Cuba: Prijs gewone benzine van ruim 25 naar 132 pesos per liter

Cuba neemt heel rigoureuze maatregelen om de staatskas te spekken. De prijs van benzine wordt per 1 maart meer dan vervijfvoudigd.

De kosten van een liter gewone benzine zullen stijgen van 25 pesos (20 dollarcent) naar 132 pesos, terwijl de prijs van premiumbenzine zal stijgen van 30 naar 156 pesos, zei de regering vorige maand.

Begin januari kondigde Cuba aan dat de brandstofprijs per 1 februari met meer dan 400 procent zou stijgen. Deze vervijfvoudiging ging toen niet door door een ‘cyberbeveiligingsincident’ en werd uitgesteld.

Woensdag maakte de minister van Financiën Vladimir Regueiro bekend dat de prijs per 1 maart alsnog vijf keer over de kop gaat. Cuba zit in geldnood en met de maatregel probeert de regering het begrotingstekort terug te dringen. Opvallend genoeg blijft de prijs voor het openbaar vervoer wel hetzelfde.

error: Kopiëren mag niet!