Juf Lindsey en haar leerlingen bezoeken de Kwatta Markt

Een redactrice van Dagblad Suriname kwam afgelopen woensdag op de Kwatta Markt aan de Kwattaweg, waar verse groenten en vers vlees en vissoorten gekocht kunnen worden, een juf van O.S. Maho-Projekt in Saramacca tegen met een groep leerlingen. 

Juf Lindsey vertelt, dat ze als klas leerjaar 3 heeft .In het kader van het thema ‘markt’ bezocht ze met een aantal van haar leerlingen de markt. “Het was wel een hele voorbereiding onder de collega’s en de kinderen. Er is voor busvervoer gezorgd. Aan de hand van het aantal kinderen dat mee ging werden de kosten gedeeld en daarnaast gaven ouders een kleine bijdrage.” 

“In de klas werd gezegd waar de reis naartoe zou gaan en wat de kinderen allemaal zouden konden verwachten. Op de markt konden ze groenten of fruit kopen en meenemen naar huis. Het doel was, de kinderen van jongs af kennis te laten maken met hoe de koop en verkoop op een markt gaat en ook hoe wordt omgegaan met geld en hoe het is om vroeg zelfstandig te worden. Het is beter dat de kinderen het zelf meemaken bij zo een educatieve reis”, aldus de juf.

Ze wees haar leerlingen de verschillende soorten groenten aan, zoals sopropo, kouseband en tayerblad. Ze legde ook uit dat groenten eten heel gezond is, al smaken sommige groenten toch wel een beetje bitter.

Na zo’n drie rondjes gelopen te hebben en de leerlingen hun groenten hadden gekocht, zaten ze in de kantine aan de tafel om te lunchen. Aan de gezichten van de leerlingen was te merken dat ze hadden genoten van het bezoek aan de markt. Een van de leerlingen kocht een bos groente met een biljet van SRD 100 en de juf hielp mee met rekenen.

“Het was een leerrijke ervaring voor mij en voor mijn leerlingen”, aldus juf Lindsey na de leuke trip naar- en bezoek aan de markt.

De Kwatta markt

Er zijn rond de 700 standhouders die voor 80% uit de landbouwsector komen. De markt werd in november 1977 opgericht onder de naam Landbouwmarkt Kwatta. In 2000 werd de organisatievorm een stichting en werd de naam veranderd in Ingenieur Shiwakoemar Kisoensingh Landbouwmarkt Kwatta, naar de voormalige voorzitter van de markt. In 2012 werd een nieuwe vleugel geopend.

CS

error: Kopiëren mag niet!