India: Disney en Mukesh Ambani creëren nieuwe Indiase mediagigant met 750 miljoen kijkers

Disney bundelt de krachten met de rijkste man van Azië om een nieuwe mediagigant in India te creëren die naar eigen zeggen een binnenlands publiek van meer dan 750 miljoen mensen zal bereiken.

Miljardair Mukesh Ambani’s Reliance Industries en Disney hebben hun digitale streamingplatforms en 100 tv-kanalen in het land gecombineerd in een joint venture ter waarde van ongeveer $ 8,5 miljard, zeiden de bedrijven woensdag in een verklaring. Er wordt al een tijdje gesproken over een mogelijke deal, omdat Disney moeite heeft om te profiteren van de kans die wordt geboden door een land met meer dan 1 miljard mensen waar Engels veel wordt gesproken.

Het bedrijf wordt ook thuis geconfronteerd met een groot aantal problemen. Disney maakte in 2019 een grote stap in het land, toen het het grootste deel van 21st Century Fox overnam, inclusief zijn enorme Star India-netwerk.

Reliance zal iets meer dan 63% van de nieuwe entiteit bezitten, voornamelijk via haar dochteronderneming Viacom18, terwijl Disney (DIS) de rest in handen heeft.

“Dit is een baanbrekende overeenkomst die een nieuw tijdperk inluidt in de Indiase entertainmentindustrie”, zegt Mukesh Ambani.

error: Kopiëren mag niet!