Venezuela treedt hard op tegen illegale handel in wilde dieren 

Onderzoek OM naar mishandeling rode brulaap

De procureur-generaal van Venezuela kondigt hardhandig optreden aan tegen de illegale handel in wilde dieren en planten met een onderzoek naar de mishandeling van een rode brulaap.

Deze zaak weerspiegelt bredere inspanningen op het gebied van dierenrechten en maatschappelijke transformatie, wat een verschuiving naar sterkere bescherming van dieren signaleert.

Procureur-generaal Tarek William Saab, heeft onlangs een belangrijke ontwikkeling aangekondigd in de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren en planten in Venezuela.

Om de toewijding van het land aan de bescherming van dierenrechten te onderstrepen, is het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart naar het illegale transport van een rode brulaap in de staat Carabobo. Twee personen werden betrapt op het vervoeren van de aap op een motorfiets op een manier die het dier schade berokkende.

Het illegale vervoer van de rode brulaap in Carabobo is meer dan alleen een op zichzelf staand incident; het is een weerspiegeling van de bredere uitdagingen waarmee Venezuela wordt geconfronteerd op het gebied van de bescherming van wilde dieren en dierenrechten.

error: Kopiëren mag niet!