Zuid-Afrika: Mysterieuze ‘rioollucht’ in Kaapstad komt van schip met 19.000 runderen uit Brazilië 

Een penetrante rioollucht die zich over Kaapstad verspreidde en veel klachten van inwoners opleverde, heeft de autoriteiten van de Zuid-Afrikaanse stad deze week genoodzaakt tot een onderzoek. 

Het bleek te gaan om een schip in de haven met 19.000 runderen aan boord die in slechte omstandigheden verkeren. Het schip, dat onderweg is van Brazilië naar Irak, is dinsdagavond, nadat er voedsel op het schip werd geladen, weer met de dieren vertrokken naar bestemming Irak.

Zahid Badroodien, de ambtenaar van het burgemeesterskantoor die verantwoordelijk is voor water en sanitaire voorzieningen, meldde op X dat zijn onderzoekers hadden bevestigd dat de bron van de ‘rioollucht die delen van de stad bedekte’ het veeschip was.

‘Deze geur is indicatief voor de vreselijke omstandigheden die de dieren ondergaan, nadat ze al tweeënhalve week aan boord hebben doorgebracht, met een opeenhoping van uitwerpselen en ammoniak’, aldus de SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals), in een verklaring.

‘De stank aan boord is onvoorstelbaar, de omstandigheden van de runderen op het schip zijn afgrijselijk, met een extreme opbouw van faeces en urine, en dieren die geen andere optie hebben dan te rusten in dammen van hun eigen uitwerpselen.’

error: Kopiëren mag niet!