India zoekt 26 miljard dollar aan particuliere investeringen in kernenergie

India zal particuliere bedrijven uitnodigen om ongeveer 26 miljard dollar in zijn kernenergiesector te investeren om de hoeveelheid elektriciteit te vergroten uit bronnen die geen CO2-uitstoot veroorzaken, vertelden twee overheidsbronnen aan persbureau Reuters.

Dit is de eerste keer dat New Delhi particuliere investeringen nastreeft in kernenergie, een energiebron die geen koolstofuitstoot veroorzaakt en die minder dan 2% van de totale elektriciteitsopwekking in India voor zijn rekening neemt.

De financiering zou India helpen zijn doelstelling te verwezenlijken om tegen 2030 50% van zijn geïnstalleerde elektriciteitsopwekking capaciteit niet-fossiele brandstoffen te laten gebruiken, tegen 42% nu.

De regering is in gesprek met ten minste vijf particuliere bedrijven, waaronder Reliance Industries, Tata Power, Adani Power en Vedanta Ltd, om elk ongeveer $5,30 miljard te investeren. Met de investering hoopt de regering tegen 2040 11.000 megawatt (MW) nieuwe capaciteit voor de opwekking van kernenergie te bouwen.

error: Kopiëren mag niet!