Toni Kroos Keert Terug naar Duits Team maar Ziet Zichzelf Niet als ‘Redder’

BERLIJN, 23 februari 2024 – Toni Kroos, de 34-jarige wereldkampioen, heeft aangekondigd voor het EK 2024 uit zijn internationale voetbalpensioen te komen. Ondanks zijn terugkeer benadrukt Kroos dat hij niet als de ‘redder’ van het worstelende Duitse team moet worden gezien. Hij zal beschikbaar zijn voor de vriendschappelijke wedstrijden in maart tegen Frankrijk en Nederland, drie jaar na zijn afscheid van het nationale team.

Kroos, die 106 interlands op zijn naam heeft staan, verliet het nationale team na de Euro 2020, maar is na gesprekken met bondscoach Julian Nagelsmann en medespeler Antonio Rudiger overgehaald voor een comeback. Desondanks onderstreept Kroos dat Duitsland niet de favoriet is voor het aanstaande EK, maar gelooft in de kwaliteiten van het team.

Real Madrid’s middenvelder speelt een cruciale rol voor zijn club ondanks een aanhoudende blessuregolf. Carlo Ancelotti, coach van Real Madrid, looft Kroos voor zijn consistente prestaties.

De terugkeer van Kroos zou een versterking betekenen voor een getalenteerd maar onervaren Duits middenveld. Duitsland, als gastland, start het EK op 14 juni in München tegen Schotland en zal verder ook tegen Hongarije en Zwitserland spelen in Groep A.

error: Kopiëren mag niet!