Europa League Loting Brengt Liverpool tegen Sparta Praag en Brighton Ontmoet Roma

In Nyon, tijdens de loting voor de achtste finales van de UEFA Europa League 2023-2024, is drievoudig winnaar Liverpool gekoppeld aan Sparta Praag, terwijl AS Roma tegenover Brighton komt te staan. De ceremonie, bijgewoond door voormalig Iers international John O’Shea, UEFA’s Giorgio Marchetti en Tobias Hedtstuck, onthulde de match-ups voor de komende ronde.

Liverpool, geleid door Jürgen Klopp, wordt gezien als een sterke favoriet tegen Sparta Praag, met ambities op een succesvol seizoen voor Klopp’s laatste jaar als manager. De eerste wedstrijd vindt plaats op 7 maart in Praag, gevolgd door de return in Anfield een week later.

Bayer Leverkusen, onder leiding van Xabi Alonso en ongeslagen in 32 wedstrijden dit seizoen, treft het Azerbeidzjaanse Qarabag, een team dat ze eerder al twee keer versloegen in de groepsfase.

Verder zal West Ham opnieuw Freiburg ontmoeten na eerdere confrontaties in Groep A, en AC Milan speelt tegen Slavia Praag nadat ze Rennes hebben verslagen in de knock-outronde. Het Schotse Rangers, finalist in 2022, gaat de strijd aan met Benfica, terwijl Brighton hun eerste Europese tour voortzet met een ontmoeting met het voormalige nummer twee, AS Roma.

Full last-16 draw

  • Sparta Prague vs. Liverpool
  • Marseille vs. Villarreal
  • Roma vs. Brighton & Hove Albion
  • Benfica vs. Rangers
  • Freiburg vs. West Ham
  • Sporting Lisbon vs. Atalanta
  • AC Milan vs. Slavia Prague
  • Qarabag vs. Bayer Leverkusen

De heenwedstrijden worden op 7 maart gespeeld en de beslissende tweede wedstrijden op 14 maart.

error: Kopiëren mag niet!