Mike Pompeo: “Guyana op het pad naar energie gedreven voorspoed” 

Guyana staat aan de vooravond van een transformatieve fase in energieontwikkeling die het potentieel heeft om niet alleen de nationale veiligheid te versterken, maar ook aanzienlijke economische groei te veroorzaken. Dit werd benadrukt door voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo tijdens zijn virtuele toespraak op de Guyana Energy Conference en Supply Chain Expo op 20 februari.

Pompeo wees op het vitale belang van energiebeheer voor de nationale veiligheid en onderstreepte de essentiële rol die de opkomende olie- en gasindustrie van Guyana kan spelen op het regionale en mondiale toneel. Hij memoreerde zijn standpunt ten tijde van zijn ministerschap, waarin energie-autonomie werd gezien als een hoeksteen voor Amerika’s welzijn en veiligheid. Pompeo gelooft dat Guyana, met zijn opkomende energiebranche, soortgelijke successen kan behalen.

Mike Pompeo’s langdurige banden met de olie-industrie .

Pompeo heeft zijn carrière lang banden gehad met de olie-industrie, zowel voor hij de politieke arena betrad als tijdens zijn politieke loopbaan.

Pompeo, die medeoprichter was van Sentry International, een bedrijf dat apparatuur verkoopt voor de olie- en gassector, stapte de politiek in met een sterk pro-energiesector profiel. Als vertegenwoordiger voor Kansas in het Congres stond hij bekend om zijn steun aan de olie- en gasindustrie en zijn pleidooi voor deregulering en energieproductie binnen de VS.

Tijdens zijn ambtstermijn als minister van Buitenlandse Zaken speelde Pompeo een sleutelrol in het vormgeven van buitenlandbeleid dat significante implicaties had voor de wereldwijde energiemarkten, in het bijzonder met betrekking tot sancties tegen olieproducerende landen zoals Iran en Venezuela. Deze acties benadrukken hoe Pompeo’s achtergrond en beleidsmaatregelen zijn verbonden met de belangen van de fossiele brandstofindustrie.

error: Kopiëren mag niet!