IK BEN TROTS OP DE RUÏNES VAN GAZA – ISRAËLISCHE POLITICUS

Opnieuw een schokkende verklaring uit Israël. Deze keer zei May Golan, de Israëlische minister van Sociale Gelijkheid en Vrouwenbevordering, dat ze trots is op de manier waarop het Israëlische leger Gaza met bombardementen heeft platgelegd.

Golan sprak op 19 februari tijdens een debat in de Knesset, het wetgevende orgaan van Israël, over een motie om Ofer Cassif, een lid van de linkse politieke coalitie Hadash-Ta’al, met een Arabische meerderheid, uit te zetten vanwege zijn steun aan de genocide in Zuid-Afrika. zaak tegen Israël bij het Internationaal Gerechtshof.

Je zou kunnen aannemen dat zij als vrouw sympathiseert met het lot van vrouwen en kinderen, die 70 procent uitmaken van de bijna 30.000 Palestijnen die in de Gazastrook zijn gedood. Uit een VN-rapport blijkt dat in de belegerde enclave elk uur twee vrouwen worden gedood. Elke dag bevallen 180 vrouwen zonder water, pijnstillers, medische benodigdheden of verdoving bij een keizersnede. Ondertussen hebben de incubators geen toegang tot elektriciteit omdat de aanhoudende Israëlische blokkade die in 2007 begon, werd geïntensiveerd met de escalatie van het Palestijns-Israëlische conflict op 7 oktober.

Als een verondersteld voorstander van de vooruitgang van vrouwen zou Golan de geschiedenisboeken in kunnen gaan vanwege het aanmoedigen van de Israëlische moord op Palestijnse vrouwen.

error: Kopiëren mag niet!