Presidenten Colombia en Bolivia steunen Braziliaanse Lula: “Israël pleegt genocide in Gaza”

Colombia en Bolivia steunen Brazilië nu de diplomatieke ruzie met Israël escaleert nadat president Luiz Inacio Lula da Silva Israël ervan beschuldigde genocide in Gaza te hebben gepleegd, waarbij zijn acties werden vergeleken met de Holocaust.

Gustavo Petro en Luis Arce, respectievelijk de presidenten van Colombia en Bolivia, spraken dinsdag allebei hun “solidariteit” uit met Lula, nadat hij door Israël werd bekritiseerd omdat hij de oorlog tegen Gaza een “genocide” tegen Palestijnen noemde en deze vergeleek met de campagne van Adolf Hitler om het Joodse volk uitroeien tijdens de Holocaust.

“In Gaza vindt een genocide plaats en duizenden kinderen, vrouwen en oudere burgers worden op laffe wijze vermoord”, zei Petro op X.

“Lula heeft alleen de waarheid gesproken en de waarheid wordt verdedigd, anders zal de barbarij ons vernietigen. De hele regio moet zich verenigen om het geweld in Palestina onmiddellijk te beëindigen.”

Arce gebruikte ook social media: “De geschiedenis zal degenen die onverschillig staan tegenover deze barbaarsheid niet vergeven”, schreef hij.

error: Kopiëren mag niet!