Lancering Prof League: Een nieuwe tijdperk voor Surinaams voetbal

In een historische toespraak heeft de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) de lancering van de Suriname Major League (SML) aangekondigd, een mijlpaal die het begin markeert van professioneel voetbal in Suriname met 10 deelnemende verenigingen. 

Deze ontwikkeling is het resultaat van meer dan een decennium van toewijding en inspanningen door diverse commissies en is uiteindelijk gerealiseerd door de SVB-Stuurgroep onder leiding van ingenieur Rolf Verwey.

De voorzitter sprak zijn diepe dankbaarheid uit aan alle individuen en commissies die hebben bijgedragen aan deze prestatie, met bijzondere erkenning voor leden van de SVB-Stuurgroep Herstructurering Surinaamse Voetbal. Ook gaat er speciale dank uit naar de verenigingen, inclusief zowel de clubs die de overstap naar professioneel voetbal hebben omarmd als de clubs die ervoor kozen om in het amateurvoetbal actief te blijven.

Met de introductie van deze professionele league breekt niet alleen een nieuw tijdperk aan voor het Surinaamse voetbal, waarin sport beroepsmatig wordt beoefend, maar wordt tevens een nieuwe industrie in het land gelanceerd. Dit zal naar verwachting leiden tot de creatie van 250 tot 500 voltijdse en deeltijdse banen. De voorzitter benadrukte daarnaast het belang van financiële steun van de regering en andere financieringsbronnen om de league in de beginfase te ondersteunen.

De SVB-voorzitter riep clubvoorzitters en -eigenaren op om niet alleen passie voor voetbal te tonen, maar ook hun zakelijke inzicht te gebruiken om van de SML en hun clubs bloeiende voetbalsportbedrijven te maken. Hij benadrukte het belang van gezamenlijke inzet en samenwerking voor het succes van de league op korte tot middellange termijn.

De inauguratie van de Suriname Major League belooft een spannende toekomst voor het Surinaamse voetbal, met de ambitie om zowel nationaal als internationaal nieuwe hoogten te bereiken.

error: Kopiëren mag niet!