VS: Marsbewoners gezocht: NASA opent oproep voor gesimuleerde Marsmissie van een jaar

NASA is op zoek naar kandidaten om deel te nemen aan de volgende gesimuleerde eenjarige Mars-oppervlakte missie om de plannen van het agentschap voor menselijke verkenning van de Rode Planeet te helpen informeren.

De tweede van drie geplande grondmissies genaamd CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog) staat gepland voor het voorjaar van 2025. Bij elke CHAPEA-missie is een vierkoppige vrijwillige bemanning betrokken die woont en werkt in een 3D-geprinte habitat van 1.700 vierkante meter in het Johnson Space Center van NASA in Houston.

Het leefgebied, genaamd de Mars Dune Alpha, simuleert de uitdagingen van een missie op Mars, inclusief beperkte middelen, defecten aan apparatuur, communicatievertragingen en andere omgevingsstressoren.

Taken van de bemanning omvatten gesimuleerde ruimtewandelingen, robotoperaties, onderhoud van habitats, oefeningen en gewasgroei. NASA is op zoek naar gezonde, gemotiveerde Amerikaanse burgers of permanente inwoners die niet-rokers zijn, 30-55 jaar oud zijn en bedreven zijn in het Engels voor effectieve communicatie tussen bemanningsleden en missiecontrole.

Aanvragers moeten een sterk verlangen hebben naar unieke, lonende avonturen en interesse hebben in het bijdragen aan het werk van NASA ter voorbereiding op de eerste menselijke reis naar Mars. De deadline voor aanmelding is dinsdag 2 april.

error: Kopiëren mag niet!