Afrika: Wrede handel in ezelhuiden verboden in 54 landen in Afrika – Huiden  gebruikt in Chinees medicijn

De controversiële handel in ezelhuiden is in 54 landen op het Afrikaanse continent verboden nadat miljoenen dieren waren geslacht. De vraag naar ezelhuiden wordt grotendeels gevoed door de populariteit van een Chinees medicijn genaamd Ejiao. Er wordt aangenomen dat Ejiao, gemaakt van de huid van een ezel, zowel anti-verouderings- als gezondheidsvoordelen heeft, hoewel het nog steeds onbewezen is.

Chinese bedrijven keken naar het buitenland toen de ezelpopulatie in het land als gevolg van de praktijk kelderde.

Dr. Solomon Onyango van de dierenwelzijnsorganisatie Donkey Sanctuary bestempelde de handel als zowel “wreed” als “onduurzaam.” “In eerste instantie zagen onze regeringen dit als een kans, en er werden veel legale slachthuizen geopend in Afrika. Maar [in Kenia] werd tussen 2016 en 2019 ongeveer de helft van onze ezels gedood voor de handel”, zegt dr. Onyango.

Twee derde van de naar schatting 53 miljoen ezels in de wereld leeft in Afrika. Het bezit van een ezel kan het verschil betekenen tussen armoede en een bescheiden levensonderhoud, waarbij mensen deze gebruiken om water, voedsel en andere goederen te vervoeren.

error: Kopiëren mag niet!