Haïti: Weduwe van vermoorde president Moïse aangeklaagd voor moord op haar man

Een onderzoeksrechter in Haïti heeft Martine Moïse, de weduwe van de in 2021 vermoorde president Jovenel Moïse, en ongeveer vijftig anderen, waaronder een voormalige premier, aangeklaagd in verband met de moord.

Volgens gelekte documenten worden ze beschuldigd van samenzwering om de president te vermoorden met als doel hem te vervangen. Jovenel Moïse werd gedood in zijn slaapkamer, een aanslag waarbij ook zijn vrouw gewond raakte.

De zaak heeft geleid tot beschuldigingen van politieke vervolging en manipulatie van het rechtssysteem door huidig premier Ariel Henry, die tijdelijk de verkiezingen heeft uitgesteld en van plan is een internationale strijdmacht te mobiliseren om de toenemende misdaad aan te pakken.

Een afzonderlijke rechtszaak loopt in Miami, waar enkele beklaagden toegegeven hebben betrokken te zijn bij een complot om de president te ontvoeren, dat vervolgens veranderde in een moordcomplot.-

error: Kopiëren mag niet!