Thailand boos is boos op Taylor Swift

Singapore heeft dinsdag bekendgemaakt, dat het een bijdrage heeft betaald om Taylor Swift in de Zuidoost-Aziatische stadstaat te laten optreden. De Thaise eerste minister beschuldigde het land er vorige week van een exclusiviteitsdeal van miljoenen dollars te hebben gesloten met het Amerikaanse popicoon.

Swift staat in maart zes keer in het uitverkochte nationale stadion van Singapore, de enige tussenstop van haar Eras-tournee in Zuidoost-Azië. Meer dan 300.000 fans hebben een felbegeerd ticket kunnen bemachtigen. Het ministerie van Cultuur en de toeristische dienst van de rijke stadstaat lieten weten dat de Singaporese overheid rechtstreeks met de organisatoren van de tournee samenwerkten voor het evenement.

De Thaise premier Srettha Thavisin verdenkt Singapore er volgens de Britse zender Sky News van 2 tot 3 miljoen dollar te betalen per show. Zelf weigert het land het bedrag van de bijdrage te noemen.

Singapore bevestigt ook niet of er een overeenkomst over exclusiviteit is gesloten, wegens ’de vertrouwelijkheid van zakelijke contracten’. Singapore benadrukt dinsdag dat de concerten van de wereldster aanzienlijke voordelen’ opleveren voor de economie van het land. Eerder gaf ook Australië al aan op de Taylor Swift-manie te rekenen om de economie een boost te geven.

De aantrekkingskracht van de concertenreeks kan consumenten mogelijk overtuigen om hun portemonnee te trekken. Na haar passage in Singapore zet Swift haar Eras Tour vanaf mei voort in Europa. De opbrengst van de tournee wordt geschat op 2 miljard dollar.

error: Kopiëren mag niet!