Sir Jim Ratcliffe rondt een contract van $1,6 miljard af bij Manchester United

DOOR CHRIS DINSDALE
21 februari 2024 – De Britse miljardair Sir Jim Ratcliffe heeft een deal van $1,6 miljard afgerond om een minderheidsbelang van 27,7% in Manchester United te kopen — Ratcliffe’s Ineos Group zal de controle over de voetbalactiviteiten van de club overnemen.

De deal voor Manchester United omvat de overname door Ratcliffe van 25% klasse B-aandelen – grotendeels in handen van de familie Glazer en die bijna alle stemrechten bevatten – en 25% klasse A-aandelen. Bovendien worden investeringstoezeggingen beloofd, waarin 300 miljoen dollar wordt beschreven voor toekomstige stadionverbeteringen op Old Trafford – 200 miljoen dollar in eerste instantie en nog eens 100 miljoen dollar tegen eind 2024 – waarmee Radcliffe’s aandelen op 28,9% worden gebracht.

De in Manchester geboren Ratcliffe is oprichter en meerderheidsaandeelhouder van het Britse petrochemische imperium Ineos. Eerdere sportieve ondernemingen omvatten de aankoop van voetbalclubs Lausanne-Sport en Nice, naast meerdere partnerschappen op het gebied van zeilen, F1, wielrennen, rugby en atletiek via het merk Ineos.

error: Kopiëren mag niet!