Olympische marathonroute

26 juli 2024 – 11 augustus 2024 – De Olympische Zomerspelen van 2024, de Spelen van de XXXIII Olympiade, vinden plaats in Parijs, Frankrijk. Het marathonparcours voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 omvat een spectaculair en uitdagend rondparcours dat loopt van Hôtel de Ville in Parijs naar Versailles en terug, en eindigt bij de Esplanade des Invalides. De route – inclusief 436 meter hoogteverschil – passeert beroemde monumenten, waaronder de Eiffeltoren, het Louvre en het Palais Garnier.

De Olympische Spelen van 2024 in Parijs omvatten 32 sporten die 329 evenementen omvatten – minder dan de voorgaande Olympische Spelen in Tokio, nadat honkbal, softbal en karate waren geschrapt en sommige andere evenementen medaillecategorieën verloren.

error: Kopiëren mag niet!