Scheiding Kevin Costner rond na onenigheid over alimentatie

De scheiding tussen Kevin Costner en zijn ex-vrouw Christine Baumgartner is na onenigheid over de alimentatie eindelijk rond. Volgens entertainmenttijdschrift People is het huwelijk afgelopen vrijdag officieel beëindigd.

De Amerikaanse acteur en de tassenontwerpster gingen vorig jaar mei uit elkaar, maar konden het niet eens worden over de alimentatie. Baumgartner weigerde hun villa in de staat Californië ter waarde van 135 miljoen dollar (bijna 125 miljoen euro) te verlaten, zolang ze geen garantie had dat Costner haar financieel zou blijven ondersteunen. Inmiddels is ze uit de woning vertrokken.

Baumgartner was degene die de scheiding vorig jaar had aangevraagd. Een woordvoerder van Costner liet toen weten dat het besluit als een volslagen verrassing kwam voor de 69-jarige acteur.

De Oscarwinnaar en de 49-jarige Baumgartner hadden sinds 2000 een relatie en waren sinds 2004 getrouwd. Samen hebben ze drie kinderen, van zestien, vijftien en dertien jaar oud.

Het was het tweede huwelijk van Costner. Hij was eerder zestien jaar getrouwd met actrice Cindy Silva, met wie hij ook drie kinderen heeft. Na de scheiding van zijn eerste vrouw had hij een korte relatie met actrice Bridget Rooney. Met haar kreeg hij een zoon. Costner is bekend van films als The Bodyguard, The Postman en Dances with Wolves, waarvoor hij als regisseur een Oscar won. Hij oogstte onlangs succes met een rol in de serie Yellowstone, waarvoor hij een Golden Globe won.

error: Kopiëren mag niet!