OW werkt aan renovatie pompgemalen om wateroverlast aan te pakken

Het ministerie van Openbare Werken (OW) is werkt landelijk aan de renovatie van verschillende pompgemalen. Minister Riad Nurmohamed van OW heeft zich woensdag met zijn technisch team georiënteerd in het veld om zelf te zien hoe de lopende werkzaamheden vorderen. 

Hij bezocht onder andere de pompgemalen te Morgenstond, Leonsberg, Jodenbreestraat en Drambrandersgracht. Verder oriënteerde de minister zich te Weg naar Zee en de dijkconstructie Kroonenburg in Commewijne. Volgens de minister waren het onderwater lopen van vele gebieden na zware regenval en de grote overstroming in 2022 de aanleiding voor de aanpak van de pompgemalen. Deze aanpak houdt in dat alle pompgemalen, waar nodig, gerenoveerd worden. 

Tijdens de renovatiewerkzaamheden krijgt niet alleen het gebouw, waarin het pompgemaal gehuisvest is, een beurt, maar vindt er ook inspectie en vervanging indien nodig plaats. Ook wordt gekeken naar de opzet van werkplekken voor medewerkers. 

“Wij zijn van plan in de Pararivier een nieuw pompgemaal met klepduikers te plaatsen”, aldus Nurmohamed.

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is een bedrag van gemiddeld SRD 50 miljoen beschikbaar. 

error: Kopiëren mag niet!