Moultrie Schittert met Twee Goals, VS Overweldigt Dominicaanse Republiek in Gold Cup

In een overtuigende wedstrijd op de eerste CONCACAF Women’s Gold Cup op 20 februari 2024, heeft het nationale vrouwenteam van de Verenigde Staten (USWNT) een klinkende 5-0 overwinning behaald op de Dominicaanse Republiek. Het duel, gespeeld in Carson, Californië, markeerde zowel een indrukwekkend begin van het toernooi voor de VS als een mijlpaal voor de 18-jarige Olivia Moultrie. Moultrie, die haar derde optreden maakte voor het nationale team en voor het eerst in de basis startte, scoorde tweemaal.

Het spel begon sterk voor de VS, met Moultrie’s vroege goal in de 7e minuut gevolgd door een tweede doelpunt van Lynn Williams, wat de stand op 2-0 zette. Moultrie’s tweede doelpunt viel in de 59e minuut, waarbij zij haar talent onderstreepte en bevestigde dat ze een van de jongste spelers is die meerdere keren scoort in een wedstrijd voor de Verenigde Staten.

De wedstrijd zag ook Alex Morgan terugkeren naar het veld als vervanger in de tweede helft. Morgan, die normaal het nummer 13 draagt, speelde in het shirt met nummer 7 en scoorde de eindstand met een penalty in blessuretijd, wat haar 122e internationale doelpunt markeerde.

De overwinning was tevens kenmerkend voor interim-coach Twila Kilgore, die het commando overnam na het vertrek van coach Vlatko Andonovski. Onder leiding van Kilgore toont USWNT een solide start in het toernooi, met plannen onder leiding van Emma Hayes die in mei het roer zal overnemen.

Dit toernooi, dat wedstrijden heeft in Carson, San Diego en Houston, vormt de basis voor een spannend internationaal voetbalseizoen voor vrouwenteams, met de Verenigde Staten die hun competentie en diepte van talent weer eens duidelijk maken.

error: Kopiëren mag niet!