Brazilië: Federale Politie bestrijdt diamantwinning op inheemse gronden

De Braziliaanse Federale Politie heeft, met steun van IBAMA (Instituto Brasileiro do Meio Ambiente e dos Recursos Naturais Renováveis), een driedaagse operatie uitgevoerd in vijf inheemse reservaten in Rondônia, en vernietigde vrachtwagens en motoren, om de illegale winning van diamanten en hout te bestrijden.

Operatie Robert Jordan werd van 14 tot en met 16 februari uitgevoerd. Gedurende de drie dagen werden twee vrachtwagens, een pick-up, een hydraulische graafmachine, zes mijnbouwmotoren, duizend liter diesel, drie kampen en vier bruggen die door houthakkers en mijnwerkers werden gebruikt bij de illegale winning en het transport van hout en erts, onbruikbaar gemaakt.

Volgens onderzoekers wordt het resultaat van de schade aan illegale mijnbouw geschat op R$1 miljoen. De actie werd uitgevoerd door 28 federale politieagenten, en professionals van IBAMA. De helikopter van de Federale Politie werd ingezet om de teams te ondersteunen en te vervoeren.

Ter plaatse werd niemand gearresteerd.

error: Kopiëren mag niet!