Vrouw in Italië simuleert 17 zwangerschappen voor uitkeringen en crijstelling van werk

Een 50-jarige Italiaanse vrouw, Barbara Ioele, wordt beschuldigd van het simuleren van 17 zwangerschappen over een periode van 24 jaar om zwangerschapsuitkeringen te ontvangen en werk uit de weg te gaan. Ze claimde twaalf miskramen en vijf geboorten, waarbij ze ongeveer €110.000 aan staatsuitkeringen incasseerde. 

Er is geen bewijs gevonden dat de vermeende kinderen werkelijk bestaan. Barbara’s vermeende zwangerschappen stoelden op gestolen medische certificaten en valse documentatie. Een en ander werd vorig jaar ontdekt nadat autoriteiten haar ‘zwangere’ staat in twijfel trokken en bewijsmateriaal verzamelden dat haar laatste zwangerschap niet echt was. Dit leidde tot een diepgaand onderzoek naar haar voorgaande vorderingen. 

Haar partner bekende tijdens het onderzoek op de hoogte te zijn geweest van haar frauduleuze handelingen sinds 2012. Ioele blijft ondanks het overduidelijke bewijs haar onschuld volhouden, zelfs na het voorleggen van medische attesten die haar verhaal in twijfel trokken.

Nu riskeert ze een gevangenisstraf voor het plegen van financiële fraude en identiteitsdiefstal.

error: Kopiëren mag niet!