Pakistan: Aanhangers oud-premier Imran Khan richten nieuwe partij op

De aanhangers van Imran Khan, de oud-premier van Pakistan die in de gevangenis zit, gaan verder in de nieuwe partij Sunni Ittehad Council. Die partij is erop gericht om de tegenwerking van de rechterlijke macht en machtige militairen te omzeilen.

Khan kreeg vlak voor de verkiezingen in februari meerdere celstraffen opgelegd. Eind januari kreeg hij tien jaar cel voor het lekken van staatsgeheimen.

Een dag later volgde nog eens veertien jaar cel vanwege de illegale verkoop van staatsgeschenken.

De PTI, zoals Khans partij oorspronkelijk heette, mocht van het Hooggerechtshof niet onder de eigen naam meedoen aan de parlementsverkiezingen. PTI-leden deden daarom als onafhankelijke kandidaten mee en wonnen de verkiezingen met in totaal 93 zetels.

Nu verenigen die onafhankelijke kandidaten zich in één partij, de Sunni Ittehad Council (SIC). Dat staat voor Raad voor de Alliantie van de Wet. De SIC is nu de grootste partij van de parlementsverkiezingen.

error: Kopiëren mag niet!