Qatar intensiveert investeringsrelaties met Guyana: Nieuw stadion en luxe resort op komst

In een blijk van steeds sterkere bilaterale betrekkingen tussen Guyana en Qatar kondigde president Irfaan Ali onlangs aan, dat Qatar een nieuw stadion in Regio Drie zal financieren en bouwen. Deze aankondiging is het meest recente teken van de verdiepende vriendschap tussen de twee landen. 

President Ali heeft zich ingezet voor het diversifiëren van internationale investeringen in Guyana, wat resulteert in dit ambitieuze project.

De versterkte betrekkingen hebben al geresulteerd in de oprichting van een nieuwe Guyaanse diplomatieke aanwezigheid in Doha en de ondertekening van meerdere samenwerkingsovereenkomsten gericht op economische, commerciële en juridische samenwerking. Deze ontwikkelingen onderstrepen de toenemende betrokkenheid van Qatar in diverse sectoren in Guyana, waaronder toerisme, olie en gas, en voedselveiligheid.

Als onderdeel van deze toenemende samenwerking, zal de Qatarese Assets Group Inc. het Georgetown Seafront Resort and Convention Centre ontwikkelen in de Guyaanse hoofdstad. Dit state-of-the-art complex zal bestaan uit 261 hotelkamers, 150 serviceappartementen, luxe villa’s, een gezondheidsclub en een congrescentrum van wereldklasse. Deze ontwikkeling maakt deel uit van een grote instroom van internationale hotelprojecten in Guyana, die naar verwachting eind 2024 in totaal 1.300 kamers van wereldklasse aan de lokale markt zullen toevoegen.

President Ali ziet deze ontwikkelingen als een symbolisering van de groeiende samenwerking tussen Guyana en Qatar en voorspelt een aanhoudende stroom van investeringen uit het Midden-Oosten. Dit vertrouwen wordt verder bevestigd door plannen voor ongeveer tien nieuwe hotels onder gerenommeerde merken zoals Marriott, Hyatt, Hilton, Radisson en Best Western, met een totale investering van meer dan 250 miljoen dollar.

error: Kopiëren mag niet!