Bosschages op kruisingen zorgen voor gevaarlijke situaties weggebruikers 

In Paramaribo-Noord, maar ook in veel andere gebieden, hebben bewoners problemen met kruispunten waar bosschages voor gevaarlijke situaties zorgen. Er staat hoog gras op de bermen wat fatale verkeerssituaties kan veroorzaken. 

Hoog wied op kruisingen

Hoog gras op kruisingen is gevaarlijk, omdat het de zichtbaarheid van weggebruikers belemmert, vooral op drukke hoofdwegen. Onverwachte botsingen tussen voertuigen, vertragingen bij het invoegen of oversteken van wegen en verkeersongevallen kunnen worden veroorzaakt vanwege het beperkte zicht van bestuurders. 

Aanpassingen zorgen voor gevaarlijke situaties 

Bestuurders worden gedwongen om verder naar voren te schuiven, in de volksmond bekend als “je neus naar voren steken om een break te vragen” om een beter zicht te krijgen, waardoor ze mogelijk onbedoeld de voorrang van andere weggebruikers negeren of zichzelf in een gevaarlijke positie brengen. Bovendien kan hoog gras de algemene veiligheid op de weg verder in gevaar brengen, omdat het de zichtbaarheid van verkeersborden, straatnaamborden en andere belangrijke signalen kan verminderen. Het gras groeit op sommige plekken zo hoog dat zelfs de straatnaamborden niet eens te zien zijn. 

Onderhoudswerkzaamheden 

Het is daarom belangrijk regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit te voeren om ervoor te zorgen dat de kruisingen geen problemen veroorzaken en dat weggebruikers een duidelijk zicht hebben op hun omgeving. 

De verantwoordelijkheid voor het onderhoud en verwijderen van hoog onkruid op wegbermen en nabij verkeersborden ligt bij het Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het Ministerie van Openbare Werken. De redactie van Dagblad Suriname heeft nog geen informatie ontvangen van het ministerie over de geplande activiteiten van de onderhoudswerkzaamheden op Paramaribo-Noord, ressort Blauwgrond.

SD

error: Kopiëren mag niet!