14e Grote Sterilisatieproject Dierenbescherming 

Het Grote Sterilisatie project van de Stichting Dierenbescherming Suriname voor maart 2024 eindelijk weer een feit! 

In 2009 is het Grote Sterilisatieproject van de stichting voor het eerst georganiseerd onder de slogan “Yepi yu dagoe, yepi ala dagoe!”. Inmiddels is het allang geen Honden Sterilisatieproject meer, maar worden jaarlijks ook steeds meer Poezen aangemeld. Een goede ontwikkeling om een groeiende zwerfkattenpopulatie te voorkomen! 

Hoe groot de omvang is van de zwerfhonden en -kattenpopulatie in Suriname, is helaas onduidelijk omdat de noodzakelijke tellingen al jarenlang uitblijven bij gebrek aan vrijwilligers. Wel is duidelijk dat er nog steeds veel vrouwelijke dieren ongesteriliseerd op straat belanden, soms loops, zwanger of met hun kleintjes, en ook nog steeds veel kleintjes zonder moeder. Ondanks dat er al meer dan 20.000 operaties zijn uitgevoerd sinds de Dierenbescherming en haar zusterorganisaties hun projecten houden! 

Voor het 14e Grote Sterilisatieproject 2024 hopen we dat de mensen die hun dieren nog niet gesteriliseerd hebben bij vorige projecten, terwijl deze honden en poezen wel telkens nestjes krijgen, dit jaar gretig gebruik zullen maken van het project en hun dieren wél aanmelden. Omwille van hun eigen welzijn, het welzijn van hun eigen dieren en van alle dieren in Suriname…  

Start Project: Maandag 4 maart t/m maandag 11 maart 2024 Inclusief weekenddagen!

Aanmelden: Persoonlijk op het dierenasiel met ingang van zaterdag 17 februari,

dagelijks tussen 9.00 – 14.00 uur. (m.u.v. woensdag, donderdag en vrijdag) 

en telefonisch dagelijks tussen 18.00 – 21.00 op 8596369

Adres: Kanangalaan 32, t.o. de Paramaribo Zoo

Operatiekosten: Variërend SRD 250,-(poes) tot 450,-(hond) per dier

De nadruk zal nog steeds liggen op het opereren van vrouwelijke dieren en er zullen wel een aantal mannelijke dieren mogen registreren. Het is alleen voor Surinaamse mix dieren (GEEN ras of half-ras) en gewicht onder de 20 kg

Vervoer: Dierenvervoer mogelijk (tegen betaling)

De Stichting Dierenbescherming Suriname hoopt d.m.v. haar projecten structureel een bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van het zwerfdierenprobleem in Suriname. Ze doet een beroep op eenieder in onze gemeenschap om mee te helpen! Dit kan door uw eigen dier(en) te laten steriliseren, door een zwerfdier aan te melden voor sterilisatie, door uw hulp als vrijwilliger aan te bieden, of door een donatie te doen.

error: Kopiëren mag niet!