President Maduro Benadrukt Vrede en Dialoog voor Venezuela

Op 20 februari 2024, onderstreepte de Venezolaanse president Nicolas Maduro de noodzaak voor vrede en dialoog in Venezuela, ondanks Amerikaanse dreigementen. Tijdens zijn programma ‘Met Maduro+’, verklaarde Maduro dat de Nationale Vergadering (AN) brede deelname uitnodigde om het verkiezingsprogramma voor 2024 vast te stellen, inclusief uitnodigingen aan extremistische oppositiesectoren. Hij benadrukte dat dit inclusieve dialoogproces uniek is voor Venezuela en de weg wijst naar vrede.

Maduro bevestigde dat de presidentsverkiezingen van 2024 doorgang zullen vinden, ongeacht externe meningen. Hij uitte ook kritiek op het bureau voor technische bijstand van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN in Caracas, beschuldigend het van spionage en samenzwering, en verklaarde dat ze niet zullen terugkeren totdat ze publiekelijk excuses aanbieden en het Handvest van de VN respecteren.

Hij verdedigde de soevereine rechten van Venezuela over de Essequibo, verwijzend naar de Overeenkomst van Genève, en waarschuwde ExxonMobil om het betwiste maritieme gebied niet te betreden. Tevens benadrukte Maduro dat Venezuela zich niet zal laten intimideren door bedreigingen van de VS, en riep op tot onafhankelijkheid van buitenlandse sancties, afhankelijk van Venezolaanse creativiteit en inspanningen.

error: Kopiëren mag niet!