Oekraïne graaft zich in om nieuwe Russische aanvallen af te weren

20 februari 2024 – Na de terugtrekking uit Avdiivka nemen Oekraïense troepen nieuwe defensieve posities in om Russische pogingen om de offensieve kracht te ontwikkelen af te weren.

Rusland nam de volledige controle over het verwoeste Avdiivka over nadat de troepen van Kiev zich dit weekend hadden teruggetrokken, waardoor het Kremlin de grootste opmars op het slagveld kreeg sinds de verovering van de stad Bakhmut in mei.

De val van Avdiivka was het duidelijkste teken dat het tij van de oorlog in het voordeel van Rusland is gekeerd, nu Kiev worstelt om de mankracht te herstellen en de Amerikaanse Republikeinen pogingen om de bondgenoot van Washington te herbewapenen tegenhouden in de strijd tegen een veel grotere en beter bewapende vijand, aldus Reuters.

error: Kopiëren mag niet!