VS: Kapitale villa’s in Californië balanceren op randje afgrond

In de Amerikaanse staat Californië heeft het de laatste dagen enorm veel geregend. Doordat stukken klif afbrokkelden staan peperdure villa’s opeens op het letterlijke randje van de afgrond.

Op plekken als Los Angeles, Long Beach en Pomona gold een waarschuwing voor plotselinge overstromingen. Maar er waren ook gebieden die modderstromen moesten vrezen. Inmiddels is duidelijk geworden wat de stormen voor schade hebben achtergelaten.

In Dana Point, net onder L.A., zijn enkele kapitale villa’s overeind gebleven, maar dat geldt niet voor de klif waar ze op gebouwd zijn.

Door een aardverschuiving zijn waarschijnlijk tonnen aan grond in de zee gevallen. Het resultaat haalde de kranten in de VS. Te zien is hoe leidingen uitsteken en stukken terras nu letterlijk boven de klif hangen. Het lijkt gevaarlijk, maar na onderzoek blijkt dat dit niet het geval is. De huizen staan stevig en hebben geen schade of scheuren.

“Dus het ziet er angstaanjagender uit dan het eigenlijk is”, reageert Dana Points burgemeester tegen The Los Angeles Times.

error: Kopiëren mag niet!